måndag 8 november 2010

Söndag 31 oktober

Dag 3, Krugerparken, Olifants camp

Vår första hela dag i Sydafrika! Underbart vacker morgon. Efter en tidig fruktfrukost tar vi oss ut för att köra runt i Krugerparken och förhoppningsvis, få se ”the Big Five”.

Vi har tur. Den här dagen kan vi notera buffel, elefant, lejon och noshörning. Fyra av ”the Big Five”. Vi saknar fortfarande den svårupptäckta leoparden! Vi ser en grupp lejoninnor, fyra stycken som ligger och vilar tillsammans. Men vi får se en hyena i alla fall.

Vi tog en senare mer bastant frukost på Satara camp. Den andra av de tre camper som finns i Krugerparken. Satara visar sig ha trådlöst internet, men vi är bara ”på genomresa” så jag kan inte utnyttja den möjligheten att påbörja min blogg.

I butiken på campen när vi ska köpa lite vatten och frukt upptäcker jag att det nu finns övergångar från Sydafrikansk elstandard med tre runda, grova stift till två ojordade Europstandardkontakter. Kanske ett resultat av fotbolls VM. Men, för att kunna använda jordade europastandardkontakter måste jag alltjämt använda två adaptrar. En från Sydafrikansk standard till Engelsk samt Engelsk till Europastandard.


På kvällen har vi en ”Sunset drive”. Nu kan vi åter notera några av ”the Big Five”. Men ingen leopard. Inte ännu, men vi hoppas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar