måndag 22 november 2010

Måndag 22 november

Dag 25, Kapstaden, Taffelberget

Idag äter vi vår sista frukost för den här resan hos Lézard Bleu. Idag ska vi packa allt vi köpt och skaffat oss under de underbara veckorna här i Sydafrika. Vi vill inte resa hem till kyla och mörker. Innan vi reser hoppas vi på att kunna få ta oss upp på Taffelberget. Det misslyckades Eva och jag med när vi var här 2008. Idag visar sig Kapstaden från sin soligaste sida. Strålande sol, svag vind men lite kyligt i luften. Jag går in på Windfinder för att se hur prognosen för dagen är.

Vi bestämmer oss för att köra upp till linbanan och utnyttja våra förinköpta biljetter efter frukosten. Våra underbara värdar på Lézard Bleu erbjuder oss att få behålla ett av våra rum hela dagen så vi kan, om vi så vill, duscha innan sista färden ut till Kapstadens internationella flygplats.

När vi kommer upp till linbanan är vi långt från ensamma. Köerna är långa. Men, med förinköpta biljetter kan vi gå förbi den långa kön av biljettköpare. Efter en dryg halvtimme är vi på väg upp till Taffelbergets topp i linbanan. För den som så vill finns även en vandringsled upp till toppen. Väl på toppen känns det att temperaturen här uppe är sex grader lägre än vid foten av berget. Utsikten är underbar. Måste upplevas. Just nu pågår en kampanj för att få Taffelberget till en av den sju nya ”underverken”. Måhända är Taffelberget inte fullt så spektakulärt. Men utsikten är milsvid.

När vi ska gå tillbaka till linbanan visar sig ett par klippdassar. Rara små djur som har sin närmaste släkting i elefanten! Kan man inte tro när man ser det lilla lurviga djuret. En klippdass bjuder oss att betrakta hans lunch. Tillbaka på Lézard Bleu bloggar jag medan Eva, Erik och Lisa njuter det strålande solskenet vid poolen. Nu ska vi straxt lasta vår Hyndai för färden ut till flygplatsen. Klockan 21.20 går vårt flyg till Heathrow. Vi är där imorgon bitti för transfer till Köpenhamn. Sedan är det Öresundståg som får ta oss sista biten hem till Varberg.


1 kommentar:

  1. Fint reportage från Sydafrika, men var blev bloggen av?
    Inget sedan resan....

    SvaraRadera