tisdag 9 november 2010

Lördag 6 november

Dag 9, St Lucia, AmaZulu Lodge

St Lucia som AmaZulu Lodge är sig likt. Förutom att man haft ett mycket kraftigt åskväder under torsdagen. Något vi upplevde även i Hulhulwe Imfolosi Park under middagen på torsdagen. Ljuset slocknade under en knapp minut. Kraftiga åskknallar kunde höras på avstånd. Åskan har slagit ut det trådlösa bredbandet, alla TV-apparater plus all telekommunikation i St Lucia! Men, efter tre års torka är regnet och åskan ändå uppskattat här i St Lucia. Jag har hoppats på att kunna blogga härifrån, men den förhoppningen kommer nu på skam.

Idag ska vi ut på snorkling längs reven vid Cape Vidal inom iSimangaliso, en nationalpark med milslång sandstrand här i St Lucia. Vi möts av guiden John från Euro Zulu. En jovialisk, Kenyansk, vit medborgare som emigrerat till Sydafrika med hustru för åtta år sedan. John är lika pratsam och mångkunnig som Rick. John stannar ofta längs vägen för att berätta om både flora och fauna.

Tyvärr möts vi av kraftig byig vind i Cape Vidal. Vi får snorkel och cyklop av John, men tyärr inga simfötter. Det hade behövts. För nu skapas det kraftiga strömmar av vågorna som gör det svårt att kunna ligga stilla och studera revets alla fiskar och andra innevånare. Jag ser massor av skräp på botten, uräten languster och tomma snäckskal. Erik upptäcker en bläckfisk. Jag ser den också, eller rättare sagt en bläckfiskarm. Antar att det är bläckfisken som ätit langustern. Men vi har en härlig, solig förmiddag med salta bad i 24-gradigt vatten. Det är andra gången vi badar i Indiska oceanen. Förra gången var 1998 när Eva, Erik och jag var i södra delen av Indien.

John ordnar med en utmärkt braaii-(grill-)lunch vid en av de många picknick-platser som finns inom området. Samma indigienser som Rick bjudit på dagen innan. Men det spelar ingen roll. det är lika gott i allafall. Efter lunchen, på väg in till St Lucia, börjar det duggregna. Vi avbryter så den här heldagsutflykten och återvänder till vår lodge. Härliga bad, sol och underbara naturupplevelser är dagens behållning.

Imorgon blir det sköldpaddsafari. En nattlig övning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar