måndag 22 november 2010

Söndag 21 november

Dag 24, Kapstaden, Winelands Tour

Även idag är det tidig morgon. Vi ska med hjälp av Ilios Travel och en ny, vinkunnig guide få en heldagstur in i vindistrikten runt Kapstaden. Vädret är bra för en heldag i en liten buss som tar oss från vingård till vingård. Vi gör resan tillsammans med två belgiska män som är i Kapstaden för att sälja industriella kvarnar. Vädret idag är typiskt för Kapstaden. Ömsom regn, ömsom sol. Det är dessutom lite kyligt i luften.

Vi börjar på en vingård som håller sig även med getter! Fairview visar sig vara den intressantaste gården under hela resan. Åtminstone i Evas och om min uppfattning.  Här kan vi prova sex viner och smaka av olika ostar. Främst getost, givetvis. Jag faller helt för gårdens Malabar Spice Route. Ett underbart vin. Ett annat intressant vin är The Goatfather! Resten av resan är intressant och vi får prova av mousserande viner och ytterligare röda och vita viner hos tre ytterligare vingårdar.

Vi besöker den äldsta diversehandeln i Sydafrika som finns i Stellenbosch. Rekommenderar ett besök om du är där. Det är otroligt vad som kan finnas i en butik! När vi kommer hem till vår logi får vi träffa sonen i huset, Robin. Robin har en handikappande muskelsjukdom som sakta förtär honom. han sitter i rullstol och är nu magrare än när vi såg honom för två år sedan. Men han är full av liv efter att ha legat på sjukhus i två veckor. Han har haft lunginflammation. han sjukhusvistelse ha gjort att vårt värdpar varit lite pressade. Men nu är allt frid och fröjd. Robin är en duktig videoredigerare, sitt handikapp till trots. Han berättar att han senaste tiden gjort fem korta marknadsföringsvideos för Red Bull. Det glädjer mig att Robin har arbete. På kvällen äter vi, återigen på våra värdas inrådan, en underbar middag på en italiensk restaurang här i Kapstaden, Il Leone. Är du i Kapstaden, besök den här restaurangen, det är en uppmaning! Imorgon måste vi packa för att resa hem. Ingen av oss vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar